Allgencia rekrytering & bemanning
Allgencia rusta och matcha arbetsträning

För dig som behöver stöd i att börja jobba eller återgå till jobb kan testa olika arbetsuppgifter hos oss för att bredda dina kompetenser

Arbetsträning

Arbetsträna hos Allgencia


Vill du arbetsträna i en positiv miljö? Vi hjälper dig att prova på nya arbetsuppgifter och breddar din kompetens. Vi arbetar utifrån dina unika egenskaper och vägleder dig i lugn och ro ut på arbetsmarknaden. Hos oss finns många olika inriktningar och våra coacher hjälper dig hela vägen.

Vem kan arbetsträna?


Arbetsträning styrs av Arbetsförmedlingen och är för dig som är inskriven som arbetssökande och är deltagare i jobb- och utvecklingsgarantin, jobbgarantin för ungdomar eller etableringsprogrammet. Prata med din kontaktperson på Arbetsförmedlingen och se om det kan vara aktuellt för dig. Arbetsträning kan även kombineras med exempelvis SFI. Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida här.

Vårt utbud


All verksamhet är vår egen så att vi kan anpassa arbetsuppgifterna efter dina behov. Vi på Allgencia tycker att personlig utveckling är viktigare än prestationskrav. Arbetsuppgifterna kan med fördel kombineras med exempel SFI och du kan även byta inriktning och prova på olika uppgifter under tiden du är inskriven hos oss.


Hos oss får du prova på dessa yrken:


Snickeri
Klädvård
Möbelhantering
Sömnad
Butiksarbete
Sortering
Chaufför
Vaktmästare
Administration
Dekoratör
Data
Marknadsföring
Botanik


Arbetsträning - vad innebär det?


Arbetsträning är till för dig som behöver testa på att vara på en arbetsplats utan att behöva känna krav på produktivitet eller ansvar, för att så småningom komma ut i arbete. Det är ett tillfälle för dig att vara en del av en arbetsplats och umgås med kollegor, förstå vilka krav och förväntningar som kan finnas på medarbetare.

Du som arbetstränar har en handledare som hjälper dig och lotsar dig genom olika arbetsuppgifter som passar dig. Det viktiga är inte att du ska lära dig uppgifter eller producera som de ordinarie anställda, utan att känna på och bli bekväm med att vara på en arbetsplats med arbetskollegor. 

Genom arbetsträning får du en möjlighet att bredda din kompetens, lära dig nya arbetsuppgifter, nya referenser, stärkt självförtroende, fler erfarenheter och meriter. 

Vilket arbete passar mig?


Det viktiga med arbetsträning är att få testa på olika uppgifter för att på så vis föra dig framåt närmare ett jobb. Arbetsförmedlingen har ett test där du får svara på ett antal frågor och svaren på de frågorna ger dig en profil som beskriver vilka yrken eller utbildningar som skulle passa just dig. 


Hitta ett kontor nära dig!


Kontakta någon av oss för att få veta mer om vad vi kan hjälpa just dig med om du väljer oss som leverantör av Rusta och matcha. Hitta kontaktuppgifter till ditt närmsta kontor här.


Allgencia rusta och matcha hitta ett kontor nära dig
unsplash